2010

12:47 PM

Masih belum terlambat utk aku wish HAPPY NEW YEAR 2010...ermmm...apa azam tahun baru ekkk...?!

Semalam pegi jenjalan dgn hubby & Qaseh.beli flight ticket utk balik Kelantan on 14Dec09.ermmm...dah lama tk bli Kelantan.last balik ari tu lepas pantang, bulan 5.hopefully cuti aku nti boss approve la coz tk apply lg ni.huhuhuhu....

Shopping baju baru Qaseh kat Manjaku dataran senawang.pastu pg Jusco survey camera.Wah! nk beli camera...tetiba plak lapor n mkn kt Kenny Rogers.

Year End Sale ni ramai betul org.ujan2 pun ramai jgk nk pg shopping...iskhhhh3!.....Balik dr Jusco pn dh dekt kul 9 & zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..........

ALLAH LEBIH MENYAYANGI MU

11:37 PM

Aku terkilan bercampur sedih.tatkala ini hanya airmata jadi peneman. Seorang Teman, Adik dan Sahabat yang pernah ku kenali satu tika dulu.Seorang yang periang, ceria serta peramah.Dan sungguh aku tak sangka dia telah pergi menyahut seruan Illahi di usia yang masih muda.

Terlalu banyak pertolongan yang pernah dia hulurkan.Memang susah aku nk lupakan jasa yang ditabur oleh seorang anak yatim pdku.Dan aku masih terhutang budi lg kt dia.Hadiah harijadi yang pernah dihadihkan kt aku, masih elok tersimpan rapi di dalam bungkusan.Tiba2 aku rasa sedih yang teramat. Niat untuk masuk tidur pada jam 11mlm terpaksa aku korban kan demi untuk meluahkan isi hatiku yang teramat sedih pd mlm ini.

Dia telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pd 7 Dis 2009. patutla aku perasan dia mcm dh lama tk berFB.Aku tergerak hati mlm ini untuk meninjau ruang FB dia.Sesal dulu pendapatan, sesal kemudian.........

Airmata ku tak terbendung lagi.tapi aku gagahkan juga untuk meluahkan apa yg terbuku di lubuk hatiku. terlalu banyak kenangan yg pernah dilalui bersama.

Aku tak berkesempatan nak minta maaf kat dia.Aku rasa bersalah yg teramat2 sgt.begitu cepat dia pergi.Ya Allah! tempatkan dia di kalangan org yang beriman.Cucurilah rahmat ke atas roh nya.

Dia terlalu baik.Seorang anak yatim yang pandai membawa haluan sendiri.Seorang putera bongsu yang pandai berdikari.Walaupun terdapat kekurangan diri tapi peribadinya sungguh murni.Betapa bersalah nya aku kt dia.Sepanjang aku kenal dgn dia, tk penah sekalipun tgk dia sedih, marah atau memberontak.Kekurangan yg ada pdnya tak menjadi penghalang untuk dia meneruskan hidup dgn menanggung kesengsaraan penyakitnya.

Sehingga ke saat ini aku masih belum dapat menerima hakikat yg dia dah takde lg kt dunia ni.

Ya Tuhanku...ampunilah segala dosanya.Al-Fatihah...

Boss takde

10:29 PM

Horeeeeyyyyy!!!!erm...seronok kan klu keja tkd boss.tp lbh seronok klu keja n jd boss sendiri.ahahahaha...big boss ku cuti lama.thn dpn bru blik opis.w/pun boss kecik ada,tp itu tk mnjadi kudis bg ku.ahaks!arini tkd apa yg menarik.cuma yg seronok bila dpt bt keja dgn aman & damai.ahhh...indah nya dunia.lmbtnya ari kamis kan.tk sabar nk wkend.mcm2 benda aku nk buat.nk kemas rumah, nk jait manik,nk tanam pokok bunga...mcm2 lagi lah.

SELAMAT PENGANTIN BARU...

8:51 PM







Majlis perkahwinan kazenku di Taman Desa Rhu Sikamat pd 13 Disember 09.Tema warna maroon.Cantik sungguh hasil kerja tangan Mak Andam dari Astana Cinta.Tapi mengancam lagi Mak Andam aku dari Gemalai Anggun.Ahaks!Jgn mare.Anyway semuanya berjalan lancar. dari majlis pernikahan sehingga lah majlis bersanding.Terima kasih pada semua saudara yang bekerjasama dan saling bantu membantu sebelum & selepas majlis.Ups! lupa plak.Hasil kerja tangan bonda ku yg tercinta.Beliau telah menyiapkan potpouri sebyk 200 botol.tapi tak sempat nak tgk pun coz beberapa hari b4 majlis berlangsung potpouri tu dah diberi pd pihak lelaki.Alasan nya...mak pengantin perempuan(makteh) cakap potpouri tu lawa.so dia dah bg kt pihak sebelah.

pengantin dah lawa dah, tinggal nk berarak je lg.janji 1.30 tp nape lengah lg ek?nk kata pengantin org luar, pd hal sejengkal jerk.selang beberapa blok umah je..ermmm...tggu zuhur kot.sabar rina...sabar.ko kan dah rasa sanding dlu...ckp pasal sanding ni,haaa...ni nk gosip sket ni. ada ke patut mak sedara aku yg sorang ni suh pengantin pompuan kluar duk kt pelamin sengsorang.eeeeeeeeeeee...........malu nya aku."meh sini...meh sini...ni hajat mak **** ni.(terpaksa disensorkan.nti aku kena saman plak...wakakaka).diasaknya pengantin pompuan tu kluar n dok kt pelamin tu sengsorang.malu mak, nyaaaahhhh.aku pn tk tau la mcm mana reaksi mak andam kt dlm bilik tu.ermmm...dpt aku rasakn perasaan mereka.

berbalik balik ke pengantin perempuan td, so bersanding la dia sengsorang.agknya dia pn tk tentu arah dok kt ats pelamin tu sengsorang.sib baik la si pengapit sedia jd peneman.tk ke basi muka tu dok ats pelamin tnpa motif.ermmm...apa yg ku harapkan semoga mak**** ku berpuas hati coz hajatnya dh tercapai.sib baik la time aku sanding dulu dia tkd hajat camni.eeeee.....tk dpt aku bayangkan klu nasib aku sama cam kazen aku ni.silap org la bai!
penat bangat seh!baru selesai kenduri majlis pertunangan kazen kt Taman Mutiara Galla, Seremban.tp...kekecohan melanda.apa tu???jeng3! janjinya pihak lelaki akn tiba after Zuhur.mgkin dlm 1.30-2pm la kan.tup3! diaorg nk gerak dari senawang pkul 11.30am.aku la org yg tk tentu arah coz aku yg deal dgn mak andam tu.budget time dgn mak andam, dlm kul 12.30 tgh hari dia blh la dtg.dh jd kelam kabut camni trpaksa la aku ajk makcik2 aku menenyeh muka 'pengantin'.hasil nya memang menjadi la coz skali 3 org yg 'mengerjakan' muka n sanggul 'pengantin'.ahahaha....lawak giler.tk penah dibuat org.anyway pic akan menyusul.penat lorrr...tido tadan dlu....daaaa....

I am newbie

12:17 PM

I'm still new here and pls give me some support ya... =)